Alapozó fejlesztő torna

romb34b
tr9b
romb34b

Okosodni tornával?
Igen! És nem csak azt!
Szeretnéd hogy javuljon a mozgáskordinációja gyermekednek?
Esetleg örökmozgó, és jobban kellene dolgokra figyelnie?
Készen állsz rá, hogy megalapozd a könnyed és gyors tanulást a gyermekednek?
Minden gyerek megérdemli ezt a lehetőséget, hogy előnnyel induljon az életben!
Akár, ha hiányosságai vannak mozgásfejlődésében vagy csak a tanulási képességeit szeretnénk támogatni, akkor nálunk a legjobb helyen van! Tudunk neki segíteni, felkészítjük a jövőjére.
Most van alkalom gyerekkorban tökéletesre fejleszteni az idegrendszert, hálás lesz érte felnőttként.

Alapozó fejlesztő torna kicsiknek és nagyoknak

Az Alapozó Terápia komplex mozgásfejlesztésen alapuló idegrendszer fejlesztés (motoszenzoros terápia) 5 éves kortól.

A mozgásfejlődés és az idegrendszer fejlődése szoros, hierarchikus egységben fonódik össze. Az idegrendszer fejlődését legközvetlenebbül mozgásfejlesztéssel befolyásolhatjuk.

A fejlesztés, vagy a terápia célja tulajdonképp nem a gyermek ügyesítése, izmainak edzése. A tervezett metódus szerint alkalmazott torna a gyermek idegrendszerére hat, az ott kialakult elmaradásokat, blokkokat kezeli, új idegi kapcsolatokat alakít ki a két agyfélteke között. Az ügyesedés csupán a fejlesztés hozadéka lesz.
Az idegsejtek közötti kapcsolatot úgy képzeljük el, mint amikor egy erdei ösvényen vagy egy kiépített autóúton haladunk. Nyilván más-más lesz a hatékonyság, sebesség.

A gyerekek nem buták, vagy ügyetlenek. Az idegrendszerük éretlen, amin lehet segíteni. Az anyanyelvi fejlődés és jó működés összefügg gyermekeink 70%-nál mozgásfejlődésükkel, mozgásügyességükkel, és ha a mozgásfejlesztéssel kötjük össze a beszéd vagy olvasásfejlesztést, sokkal komolyabb eredményt érünk el.

Az érzékelési, az értelmi és mozgásfolyamatok egyik szinten sem választhatóak el egymástól, egységes egészet képeznek. Minden szimbolikus tanulás az érzékszervi tanulásra, a külső és belső környezetből nyert információk elemzésére épül, ezért a mozgáskoordináció fejlesztése együtt jár a tanulási képességek fejlődésével.
A szenzomotoros működés a későbbi értelem alapja, hiszen nem elég a környezet passzív szemlélése, befogadása, hanem aktívan foglalkozni kell a környezet tárgyaival, hogy tapasztalatból aktív ismeret jöjjön létre (Piaget-Inhelder 2004). Az agyat tehát az életkornak megfelelő ingereknek kell érnie ahhoz, hogy az eljusson nagyobb kapacitáshoz.

Az alapozó foglalkozásokon a gyermek ismét végigmegy a mozgásfejlődés lépcsőfokain. Megfelelő ingermennyiséget kap, ezáltal organikus szinten esélyt kap arra, hogy a problémáit enyhítse, megszüntesse, elfogadja, megtanulja kezelni. Egyfajta időutazáson vesznek részt, ahol újra átélhetik azokat a pozitív és negatív élményeket, traumákat, amik akkor nyomot hagyta bennük.

Az alapozó terápiás folyamat több, mint az idegrendszer intenzív fejlesztése. Organikusan fejlesztő és traumaoldó jellege mellett erőteljes nevelő hatása is van.

Az alapozó torna célja, a gyermekek elmaradásának felmérése után célzott, és hatékony mozgásfejlesztés.
A mozgásterápiákat igény esetén egy felmérés előzi meg, amiből kiderül, hogy a gyermeknek van-e és ha igen, milyen területen van elmaradása. Ha megvan a fejlesztendő terület, akkor egy meghatározott módszer alapján kerül a fejlesztési mozgáspaletta összeállításra. Ezek a gyakorlatok az idő előrehaladtával nehezednek, változik az ismétlésszám, tehát nem ötletszerű egy ilyen óra.

Folyamatos csatlakozás. Ovisoknak (5-6 éves)  minden hétfőn és csütörtökön 15:15- 16.15-ig a harkai Óvodában.

4 éveseknek szerdánként 16:15-17:00-ig Harkán a Balance & Motion-ben

Iskolásoknak hétfőn, csütörtökön 17:00 -18:30- ig Harkán a Balance & Motion-ben. Maximum 6 fős csoportok a maximális figyelemért. 

A fejlesztő tornát heti szinten minimum egy alkalommal 2×45 percben tanácsoljuk. A hatékonyság érdekében természetesen érdemes a heti alkalmak számát kettőre emelni, a gyorsabb fejlődés érdekében. Természetesen rendszeresség is meghatározó tényező. Az Alapozó torna terápiaként is igénybe vehető, a súlyosabb elmaradások esetében, ott heti 2nap 2x 45 perc az ajánlott minimum óraszám.)

Az eredményes fejlesztés érdekében a közös munka megkezdése előtt (igény szerint) állapotfelmérést végzünk a gyermekeken. Kérjük időben foglaljanak időpontot.

Kétféle állapotfelmérésre van lehetőség.
Alap állapotfelmérés:
Csak állapotfelmérést foglal magában:
fejlődéstani nagymozgások, egyensúly, keresztmozgások, ritmusérzék , szeriális készség vizsgálata, alsó és felső végtag független vezérlése és összerendezése, finommotorika, dominancia vizsgálat (szem, kéz, láb) időbeli – térbeli tájékozódás.
Időtartama 60 perc, 9900 Ft

Komplex állapotfelmérés: Az alap állapotfelmérésből mindent magában foglal + teljeskörű vizsgálat a központi idegrendszer tónusszabályozó mechanizmusai tesztelésén keresztül “Neuro-mozgáskorrekcióval”.
Reflexmechanizmusok vizsgálata, izomtónus vizsgálatok és korrekciók, Cranio sacralis tesztek és korrekciók. Mozgásszervrendszeri kompenzációk feltérképezése és megszüntetése. A komplex állapotfelmérés a korrekciókat is magában foglalja, a gyermek fejlesztése egy magasabb szintről indulhat. Mindenkinek ajánlott! Ha a gyermek mozgásügyességében elmaradás van, vagy egyéb mozgásnehézséggel küzd, akkor kifejezetten ajánlott. Feltérképezésre kerülnek még különböző stresszorok, amik befolyásolják és adott esetben fenn is tartják a diszfunkcionális mozgást, pl tápanyagok, talpbetét, vagy korábbi sérülések-műtéti hegek stb.
Időtartama 100-120 perc, 19900Ft.

Alapozó fejlesztő torna árak:
csoportos (iskolásoknak) – havi díj: 10 000Ft + alkalmanként 2 500Ft (1 alkalom= 2×45 perc)

csoportos (5-6 éves ovisoknak) alkalmanként 2 500Ft

csoportos (4 éves ovisoknak) alkalmanként 2 000Ft

egyéni – 8 000Ft / alkalom (60 perc