Szolgáltatások

Térd-Csípő Program

Végy búcsút a fájdalomtól!
Térdfájással küzdesz. és megkeseríti a hétköznapjaidat?
Sportolnál de a csípőd nem bírja a terhelést?
Azt érzed hogy a te korodban ezt el kell fogadni?
Ne tedd! 🙂
Adj neki esélyt, ne írd le a mozgás örömét!
Gyere el a Balance & Motion-ba, és megkeressük a probléma forrását. A térd és csípő fájdalmak legtöbb esete egyszerűen korrigálható, gyors, azonnali eredménnyel.
Összeállítottunk ezekre a problémákra egy protokoll szerű eljárást, amely garancia a pozitív eredmények elérésére. Pontosan kiteszteljük a diszfunkciók forrását, és ezt a megfelelő korrekció követi, majd specifikus masszázs zárja.

Derék-Hát Program

Hatékony kezelése a derék és hát panaszoknak.          Fáj, sajog, nyilal?  Pontos állapotfelmérés – hatékony kezelés.

Modern szemléletű speciális tesztrendszer: Neuro-mozgáskorrekció, mellyel feltérképezzük a problémák okát és normalizáljuk az izületek, izmok, szalagok és a kötőszövet tónusát. 

Ezt masszázs követi: mélyszöveti, fasciális, a krónikus izomfeszülést célozza. A legtöbb esetben 3-6 alkalom szükséges a panaszok megszüntetéséhez, a tartós javulás eléréséhez. Ehhez általában életmódváltás is javasolt, a tőlünk kapott házifeladatok betartásával.

 

Váll-Nyak Program

Végy búcsút a fájdalomtól!
Nehezen emeled karodat, fájdalmas a fejed forgatása?
Ha könnyen elfekszed a nyakad, vagy kis terheléstől is megfájdul a vállad, akkor jó helyen jársz/olvasol, mert tudunk megoldást a problémádra.

Pontos állapotfelmérés – hatékony kezelés 60 percben.
Nyak esetében a leggyakrabban előforduló tényező a funkcionális ízületi blokkok, melyek a gerinc szalagjainak a diszfunkciója miatt jönnek létre. Másodsorban az izmok túlfeszült állapota okoz fájdalmat, melyek normalizálása révén szintén csökken a fájdalom.
A vállfájdalmak forrása leginkább a vállöv izmainak és a fasciának a tónus változása miatt jön létre, ha nem volt semmilyen sérülés előtte. A tesztek minden esetben segítenek a pontos korrekció meghatározásában.
A kezelés második felében masszázst alkalmazunk az állapot és szükségesség figyelembe vételével.

Fejfájás-Migrén Program

Hatékony kezelése a fejfájásoknak!


Megkeseríti a mindennapjaidat a fejfájás?
Egyike vagy annak a kb 1millió embernek az országban akik migréntől szenvednek?
Hatékonyan csillapítható a fejfájások zöme.


Pontos állapotfelmérés, eredményes kezelés.
Neuro-Craniosacralis tesztet használunk az állapotfelméréshez és magához a korrekcióhoz is. A nyak-vállöv tónusváltozott izmait is normalizáljuk a programban, melyet masszázzsal zárunk.

Energetizáló masszázs "Korokan" Original Shaolin Technic

Svédmasszázs, wellness masszázsok, nyirokmasszázs, zsírbontó/cellulit masszázs, de választható tatamin, kényelmes ruhában olaj nélküli “KoroKan” masszázs.  Amely nyomó gyúró technikával, a meridiánok mentén, akupresszúrás pontok érintésével tölti fel a testet energiával, életerővel. Frissít, regenerál, fájdalmat csökkent, oldja a stresszt. 

Svédmasszázs

A Svédmasszázst alapvetően személyre szabva kínáljuk, állapottól függően megbeszélés alapján, igényeknek megfelelően. Talp, lábak, hát, karok, fej, relaxáló, nyugtató, ha intenzívebb akkor feltölt, formába hoz. Lazítja az izmokat, jótékonyan hat az idegrendszerre, és csökkenti a fájdalmat.

Szolgáltatások Svéd masszázs Sopronban
Szolgáltatások zsírbontó cellulit masszázs

Zsírbontó cellulit masszázs

Az alakformáló zsírbontó cellulit masszázs hatékony módon segít eltüntetni a narancsbőrt, amely nem más, mint test kritikus részein (has, fenék, comb) felgyülemlett zsírfelesleg. A cellulit hátterében legtöbbször elégtelen nyirokkeringés áll. Ez a masszázs nem a legkellemesebb élmények közé tartozik, közepesen fájdalmas, viszont nagyon hatékony.

Nyirokmasszázs

Kiegészítésként alkalmazzuk az alakformáló kezeléseinkhez. E kezelés célja, hogy a nyirokcsomók és a nyirokutak serkentésével, karbantartásával, oly mértékig támogassuk a szervezetet, hogy képes legyen önállóan megbirkózni a nyirokkeringéssel, és a szervezet méregtelenítésével.  De önálló terápiaként is alkalmazzuk ödémás állapotokban, vagy nyirokpangás esetében

Nyirokmasszázs Sopron
Lávaköves masszázs Sopron

Lávaköves masszázs

A legkedveltebb a Wellness masszázsok között. A meleg kövekkel való masszázsnak több ezeréves hagyománya van, gyökereit megtalálhatjuk az Indián kultúrától a kínai feljegyzésekig. Speciális masszázsfogásokkal végezzük a felmelegített kövekkel történő kezelést, mely egyesíti a hőterápiát az aroma terápiával, és a masszázs jótékony hatásaival. Stresszoldó, javítja a keringést, csökkenti az izomfeszülést, és ezáltal csillapítja a fájdalmakat is.

Szolgáltatások neuro-mozgáskorrekció

Neuro-mozgáskorrekció

A mozgásunk kivitelezését az idegrendszerünk viszi végbe. Feltételes és feltétlen reflexek alapján végzi a szabályozást, külső és belső ingerek hatására. A mozgásszervi problémák kialakulásában a központi idegrendszer tónusszabályozó tevékenysége meghatározó, melynek célzott tesztelése megmutatja, hogy mi a kiváltó ok.

Lehet például érzelmi stressz, egy műtéti heg vagy tetoválás, valamilyen táplálék, egy illat, de akár egy régi sérülés is. Tesztelhetjük, hogyan okoznak diszfunkciót ezek a behatások a test valamely részén, sok esetben egy távolabb eső részen, ami egy bizonyos idő után fájdalommal reagál a mozgatásra. Ha normalizáljuk az érintett izmok, szalagok tónusát, akkor a fájó testrész azonnal felszabadul, és könnyeddé válik a mozgás. Ezért fontos célzottan tesztelni, és nem csak tüneteket kezelni. Minden kezelés egyéni, személyre szabva. 

Intelligens Torna

MoTe -val (mozgásos testelemzés) felmérjük az állapotot bizonyos feladatok közben, ami láthatóvá teszi számunkra a mozgásban lévő diszbalanszokat. A gyakorlatok elongáció alapúak, reedukáló, rebalanszírozó, a Core izmok stabilizációját célozza meg. Ez egy mozgásminta optimalizáló gyakorlatsor, mely javítja, és újra tanítja az „agy-ideg-izom-fascia” kapcsolatot, ezáltal minden emberre egy külön mozgásmintázatot fedezhetünk fel, amelyből nincs két egyforma. Ez a bonyolult Fasciális működésünk eredménye.

Szolgáltatások FDM Fascia

FDM - Fascia -Disztórziós modell

„Find it and fix it fast – találd meg és javítsd meg gyorsan!”

Az izompólya, másnéven Fascia, behálózza az egész testünket, izmokat, szerveket, csontos átmeneteket. Ez a hártyaszerű képlet hajlamos a deformálódásra (disztorzió), mely ebben az esetben mozgásszervi problémákat generál. 

Az FDM a testben lévő fascia rendszer, (kötőszöveti rendszer) zavarait ismeri fel és kezeli hatékonyan. Fascia kezelésnél a legfontosabb, hogy a megfelelő stimulációval hassunk a kötőszövetre, amit a páciens test beszéde, és a fájdalom leírása határoz meg.

SMT - Sportmanuálterápia

A támasztó- és mozgató-szervrendszer visszafordítható működési zavarainak vizsgálatával és kezelésével foglalkozik. Nagy hangsúlyt fektet a funkcionális vizsgálatokra, a lágyrész technikákon át az izületek korrekciójáig. Többféle aktív és passzív stretchinget, mobilizációt használ a mozgásszervrendszer fiziológiás mozgásterjedeleme visszaállítása érdekében.

Szolgátatások Smt Sportmanuálterápia
Wiener aromaterápiás fásli

Wiener aromaterápiás kezelés

A Wiener aromaterápiás testtekercselés a hideg-meleg effektuson alapul, természetes és hatékony módszer. A fáslis tekercselés során az illóolajokban lévő hatóanyagok erős hyperemizáló hatásuknál fogva intenzív vérkeringést és vérbőséget idéznek elő a kötőszövet felső rétegeiben, mely melegérzéssel jár. 

Ennek hatására a test mélyebb rétegeiben belső hidegségérzet lép fel, amit a szervezet energiafelhasználással egyenlít ki. A szervezet, hogy megtartsa a hőegyensúlyt, azon dolgozik, hogy felmelegítse a belső hidegérzetű szöveteket. A kezelés három fázisból áll. Először a problémának megfelelő összetételű anyagot masszírozunk gyengéden a bőrbe, mellyel előkészítjük a problémás testrészeket a fáslizáshoz (lábak, fenék, has). Az előkezelés után a megfelelő hatóanyagokkal átitatott fáslikat feltekerjük a kezelendő területekre, és kb 45 percig hagyjuk hatni. A harmadik fázisában a kezelésnek, miután a fáslikat eltávolítottuk, ismét egy hatóanyagokkal történő masszázs következik, mely zárja a folyamatokat. Itt regeneráló, bőrszépítő és feszesítő aromaolaj keveréket használunk.

Kavitációs zsírbontás

A kavitációs zsírbontás a legújabb fejlesztés az alacsony frekvenciájú ultrahang kezelések terén.                 E kezelés tehát a szervezet zsírbontó képességét fokozza a leginkább problémás helyeken (has, fenék, comb). A nyirokkeringést serkentő technikák pedig segítik elvezetni a zsírsejt szétbomlása után keletkezett anyagokat. 

A kavitációs zsírbontást elsősorban azoknak ajánljuk, akiknél a test bizonyos területein lerakódott zsírfelesleg szinte ledolgozhatatlan, mert nem reagálnak a diétára vagy a testmozgásra, akik nem tudják beiktatni a heti rendszeres mozgást életükbe.
Szolgáltatások Kavitációs zsírbontás
Gépi nyirokmasszázs

Gépi nyirokkezelés - Hullámmasszázs

A nyomásterápiás hullámmasszázs hatékonyságban felülmúlja a kézi nyirokmasszázst, viszont vannak folyamatok, amiket csak manuálisan lehet végrehajtani (pl nyirokkapuk nyitása), tehát a két kezelés együtt a leghatékonyabb. A salakanyagok eltávolítását a nyirokrendszer végzi. 

Ha valami oknál fogva nem elégséges a működése, zavarok lépnek fel, és víz, nyiroknedv halmozódik fel bizonyos testrészeken, mint a lábak, karok, törzs. Ilyenkor romlik az adott testrészen a tápanyag és oxigén ellátás, felborulnak az alap biokémiai folyamatok. Ezen jelenségek összessége révén jön létre a duzzanat, folyadékkal telt részek, melyek nem kerülnek vissza a keringésbe. A gépi nyirokmasszázs ezt az állapotot hivatott segíteni, pumpáló hatásával. Hatására ürülnek a nyirokfolyadékkal feltelt részek, távoznak a salak és méreganyagok. Alakformáló kezelésekhez is használjuk kiegészítésként, erőteljesen csökkenti a narancsbőrt.

Triggerpont terápia

Az izomfájdalmak hátterében gyakran nyomásérzékeny, megkeményedett feszültség csomókat találunk, melyeket pontnyomással, vagy az akupresszúrából is ismert körkörös nyomással oldunk. Ezek kis borsónyi méretű pontok, kívülről nem láthatóak, de érintésre érzékenyek és a fájdalom, amit okoznak, nem a triggerpont helyén jelentkezik, hanem általában kisugárzó fájdalomként jelenik meg a test egy másik részén.

Szolgáltatások Triggerpont
Rólunk írták

Így segítettünk másokon

Vedd fel velünk a kapcsolatot!

Kérj időpontot!

Fizikai közérzetjavító szolgáltatást végzünk, ami nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist, és az orvosi kezelést.